top of page

De

omgeving

--  Hongarije op z'n mooist -- 

paardrijden

Eeuwenlang was het paard het belangrijkste transportmiddel op de poesta. Nu nog kan je er fantastische tochten maken. Een uurtje, een halve of volledige dag. Meerdaagse tochten?  Geen probleem, alles kan. Steevast een met de natuur.

Wandelen en fietsen

De verkeersarme zandwegen bieden naast paardrijden ook urenlang fiets- en wandelplezier. Van bij de tenten hebben we een aantal uitgestippelde wandelingen aangeduid, zo wordt het voor jullie nog makkelijker om de poesta te verkennen. Vergeet nooit een verrekijker mee te nemen, je weet nooit wat je allemaal tegenkomt.

VOGELSPOTTEN

Het Kiskunság Nationaal Park is een van de belangrijkste broedgebieden in Europa van de scharrelaar, maar ook van de grote trap, de roodpootvalk, de sakervalk,…  In deze regio zijn meerdere vogelrijke meren te vinden.  Een uitgelezen plek dus om vogels te observeren, of u nu een gewone liefhebber bent, of een doorwinterde ornitholoog. Meer info bij natuurreizen op maat.

NATUURBELEVING

Niet alleen ‘vogelaars’ komen aan hun trekken overigens.  Reeën, vossen en wilde zwijnen zijn hier schering en inslag en voor waarnemingen van het edelhert moet je ook niet veel moeite doen.  Met wat geluk kan je zelfs de goudjakhals aan jullie waarnemingen toevoegen.

De enorme verscheidenheid aan bloemen en planten zorgt ook voor een ongelooflijk gevarieerd aanbod aan vlinders. Meer info bij natuurreizen op maat.

Bugac puszta

Hier kan je kennismaken met het leven van de herders van weleer.  In het museum wordt een goed beeld geschetst van hun levensomstandigheden.  Tijdens de dagelijkse paardenshow tonen ze hun behendigheid in alle aspecten.  Aan boord van een door paarden getrokken koets maak je verder kennis met dit prachtige gebied.

n
waterpret

Hongarije staat bekend om thermale baden en zwembaden, soms ware zwemparadijzen.  De baden van Kecskemét of Kiskunmajsa bijvoorbeeld zijn moderne zwemcomplexen, inclusief wellness, golfslagbaden, jacuzzi’s, verschillende buitenbaden en glijbanen.  Uren waterpret gegarandeerd !  En dat op amper een half uurtje rijden...

STEDEN

Enkele van de steden die een bezoekje verdienen zijn:

 

Kecskemét: 

wandel rond in het historische centrum waar, rondom het boomrijke centrale stadsplein, bouwwerken in Jugendstil en Art Deco elkaar de loef proberen af te steken.  Geniet na een standswandeling zeker van een verfrissend ijsje in het ijssalon van Olivolà.

Szeged:

een gezellige stad aan de Tisza, dicht bij de Servische grens.  Ook hier Jugendstil en Art Deco, en een aangenaam, schaduwrijk plein met fontein voor het stadhuis.

Budapest:

de moeite waard voor een dagtripje. In ca. 1:15u sta je in de stad van de burchtheuvel, het iconische parlementsgebouw en de machtige Donau.  Vergeet ook de centrale overdekte markt niet te bezoeken: een kleurrijk spektakel onder een imposante constructie.

Willen jullie een bezoek brengen aan een van deze steden, maar zonder zelf op zoektocht te moeten gaan naar de 'must-sees'?  We kunnen zorgen voor een professionele gids die jullie alle details leert kennen.  Op aanvraag en volgens beschikbaarheid. 

Kinderplezier

In de buurt valt heel wat te beleven voor kinderen: dierentuinen, mini Hongarije, Hongaarse tuin, historisch park van Ópusztaszer, avonturenparken, recreatiedomeinen,... 

Wij verhuren ook 2 vakantiehuisjes in Hongarije. Voor meer info:

www.naturehouseshungary.be

bottom of page