top of page

Over

ons

--  Hongarije op z'n mooist -- 

Wij van Bugacpuszta Lodge zijn 100 % natuurliefhebbers en birdwatchers.  Jaren geleden waren we meteen overtuigd van de vogelrijkdom van Hongarije. Meerdere reizen door het land bewezen ons gelijk. 

Vooral het nationaal park Kiskunság heeft ons het meeste kunnen bekoren.  De typische Hongaarse poestalandschappen met de al even typerende vogelsoorten waren voor ons meteen een schot in de roos, we waren er ogenblikkelijk weg van.

We wisten het al snel: dit is de regio waar we willen wonen, waar we mensen willen ontvangen en in contact brengen met de natuurlijke rijkdom.  Want Hongarije is zoveel meer dan de (volkomen terecht) bekende Hortobágy.

O ja, over ‘wij’ gesproken.  Wij zijn Stijn Burggraeve en Mieke Vanwalleghem, van kinds af aan verknocht aan natuur in het algemeen en vogels in het bijzonder.

Stijn: "het werd me met de paplepel ingegeven.  Met vader Jan vogels ringen, of het nu wekelijkse nestkastcontroles waren, of boerenzwaluwen op hun slaapplaats.  Nonkel Guido nam me dan weer mee door het Zwin, waar niemand beter kon vertellen over het leven van – pakweg – de kokmeeuw of de bergeend, om er maar twee te noemen."

Mieke: "van kindsbeen af was ik al geïntrigeerd door dieren.  Al wat pootjes en oren had was interessant.  Om meer te leren over de wondere wereld van de dieren en hun natuurlijke habitat sloot ik aan bij de jeugdnatuurvereniging De Stekker(tje)s in Oostkamp."

Daar leerden we elkaar kennen en sindsdien zijn onze wegen onafscheidelijk.  Zweden, Frankrijk, Slovenië, Griekenland, Spanje, Argentinië, Falklandeilanden,...  Waar we ook gingen, vogels waren ons stokpaardje.  Nu hopen we jullie te overtuigen dat ook Hongarije zijn plaats in dit lijstje zeker verdient.

Samen met onze kindjes, Lieze, Lars & Senne, heten we jullie van harte welkom !

Lieze.jpg
kopi.jpg

Wij verhuren ook 2 vakantiehuisjes in Hongarije. Voor meer info:

www.naturehouseshungary.be

bottom of page