top of page

In de buurt van beide huizen valt heel wat te beleven:

Natuur:

Onze huizen liggen nabij het Kiskunság nationaal park, een van de oudste nationale parken van Hongarije. Het wordt gekenmerkt door gevarieerde landschappen met afwisselende biotopen: bossen, zandduinen, vochtige graslanden, meren en rietmoerassen, ondiepe ziltige plassen, visvijvers,... Hierdoor ontstaat een rijk en gevarieerd dieren- en plantenleven. Grote delen van het nationaal park zijn vrij toegankelijk op wandelpaden, terwijl her en der observatiehutten en -torens zijn opgebouwd. We helpen onze gasten graag met tips om de beste plekjes van het natuurgebied te ontdekken.

Cultuur:

Enkele aantrekkelijke cultuursteden zijn vlot te bereiken, bijvoorbeeld: Kecskemét met zijn Art Nouveau en zijn groene pleinen; Szeged met statige herenhuizen en het imposante Dom Tér; Boedapest met de machtige burchtheuvel enerzijds en de hippe stadsdelen en de overweldigende overdekte markthal op de andere oever van de Donau.

Dichterbij, op de Bugacpuszta vertonen de herders hun kunsten tijdens de traditionele paardenshows. Je vindt er ook het herdersmuseum en een mini-kinderboerderij.

 

Sport en ontspanning:

De ligging van onze huizen biedt uren wandel- en fietsplezier over eindeloze zandwegen, langs wijngaarden, bossen, akkerlanden,...

Paardrijden kan in één van de vele maneges in de buurt. Een korte rit op de piste of buitenritten van een of meerdere uren? Alles is mogelijk en we helpen graag om dit voor jullie te boeken.

Zwemmen in één van de baden, meren of zwemparadijzen. De baden van Kecskemét of Kiskunmajsa zijn slechts een boogscheut verwijderd en bieden urenlang zwemplezier. 

Of liever genieten en relaxen in een typisch thermaal bad? Ook deze zijn niet ver verwijderd.

Gastronomie:

In de meeste dorpen heb je een étterem (restaurant). Hier serveren ze de typische Hongaarse keuken. In de grote steden zoals Kecskemét, Budapest, Szeged zijn er verschillende restaurants waar ze internationale gerechten van topkwaliteit serveren.

Het wijngebied van Kiskunság is gekend voor lokale producenten die goede dagelijkse wijnen produceren. Verschillende van die wijnhuizen kunnen bezocht worden.

Een bezoek aan het pittoreske wijndorp Hajos met zijn typische kelders met puntgevels, is zeker de moeite waard.

Wij verhuren ook 2 luxe lodgetenten op de Hongaarse poesta. Voor meer info: 

www.bugacpusztalodge.be

bottom of page